Haber

‘Türbülans’ vurdu: Milyonlarca lirayı dolandırdı

İstanbul’da filmlere konu olabilecek bir dolandırıcılık hikayesi olduğu ortaya çıktı.

Fizikçi Çiğdem İ. ürettiği makinelerle yüzlerce hastalığa teşhis koyabildiğini iddia ederek yatırımcıları milyonlarca dolar dolandıran kan testi şirketi Theranos’un kurucusu Elizabeth Holmes’u anımsatan bir gaf yaptı.

İddiaya göre fizik mezunu olan Çiğdem İ., tıpkı 9 milyar dolarlık şirketi olan Holmes gibi alanında çığır açmış olarak kendini gösterdi. Yaklaşık 5 ay önce arkadaşları ve akrabalarına kendisini fizik mühendisi olarak tanıtan Çiğdem İ. Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştığını iddia etti.

Sabah’tan Yunus Emre Kavak’ın haberine göre, Çiğdem İ. Kendi geliştirdiği ve “CAFA CHIP” adını verdiği bir yazılımla uçakların türbülansa girmesini engelleyen bir çip yaptığını iddia etti. Bu yazılım sayesinde uçak türbülansa girmeden önce pilot uyarılacak ve uçak yeni rotasına en güvenli şekilde hareket edecekti.

“150 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILDI” DEDİ

Yazılı ve görsel basını kullanarak icadının tanıtımını yapan Çiğdem İ., geçtiğimiz nisan ayında ortaya çıkan bu haberi Instagram sayfasında paylaşarak çevresine daha fazla güven kazandırdı. Türbülansı önlediğini söylediği projenin Türkiye ve dünyadaki birçok firmaya pazarlandığını ve 150 milyon dolarlık yatırım yapıldığını iddia etti. Çiğdem İ.’nin bahsettiği paranın büyüklüğüne aldanan mağdurlar, deyim yerindeyse ‘treni kaçırmak istemedi’ ve girişime para yatırma kararı aldı.

YÜZDE 30 KÂR SÖZÜ

Kendisine yatırım yapan kişilerin de yatırdıkları paranın yüzde 30’undan yararlandığını belirterek, hesap hareketlerini sosyal medyasında sürekli paylaşarak insanların nasıl yararlandığını gösterdi. Kendisine gönderilen parayı paylaşarak birçok kişiyi ağına düşüren Çiğdem İ. Aralarında pilot, doktor ve mühendislerin de bulunduğu yakınları başta olmak üzere çok sayıda kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdı.

TELEVİZYONA ÇIKTI VE İNANÇ VERDİ

Hemen hemen tüm dolandırıcılık vakalarında olduğu gibi kısa bir süre için mağdurlara yüzde 30 temettü ile ödeme yaptı ancak mağdurlar yavaş yavaş paralarını isteyince Çiğdem İ.’nin aldatmacası ortaya çıktı. Talepleri reddedilen mağdurlar, savcılığa gitti. Mağdurlar, hata bildirimlerinde paralarını alamadıklarını belirterek Çiğdem İ.’den şikayetçi oldu.

İLK AŞAMADA ÖDEME YAPILDI

Mağdurların avukatlarından Elif Işık Aydın, “İlk aşamada gönderilen paranın iadesi ile parayı mağdurlara geri gönderdi. Daha fazla para kazanmak için güven ortamı oluşturdu. para akışından eminler, daha fazla iade almak için daha yüksek miktarda para gönderin, paraları belirtilen sürede iade edilmedi.’ diye konuştu.

KAYNAK: SABAH

amasra-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu