Yaşam

Malatya’da bağışladığı okul arazisine çadır kent kurdu, depremzede olarak sığındı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden 11 il etkilendi.

Büyük yıkımın yaşandığı illerden biri de Malatya oldu.

Şu anda enkaz kaldırma çalışmalarının yürütüldüğü kentte depremzedelerin yaralarını sarmak için Battalgazi’deki Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin bahçesinde çadır kent kuruldu.

Bağış yaptığı yer artık depremzede

Okulun yerini bağışlayan Kara ailesinin üyelerinden Atilla Kara, depremzede olarak çadırkente sığındı.

Kara, yıllar önce ailece 11 bin metrekare araziyi okul yapılması için bağışladıklarını belirterek, deprem sonrası insanların yaralarını sarmak amacıyla kurulan çadır kente bölgenin ev sahipliği yaptığını kaydetti.

“Ben de muhtacım”

Yaşadıklarını anlatırken zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Kara, şunları söyledi:

Birden fazla akrabamız İstanbul’da. Ben de araziyi bağışlayan aile fertlerine burada 3-5 bin kişinin ekmek yediğini ve yaşadığını söyledim. İçim çok rahat, gönlüm rahat. Cebinde ne kadar paran olursa olsun lokanta bulamıyorsun, iş bulamıyorsun, yatacak yer bulamıyorsun. Artık paranın önemi yoktu, bu yüzden muhtaç hale geldim.

Fazladan yorganı geri getirdi

Onlarca ailenin yerleştiği çadırkentte insanların birbirine olan desteği dikkat çekiyor.

Depremzedelerin her türlü ihtiyacına hızlı bir şekilde cevap verebilmek için projelendirilen çadırkente yerleşen vatandaşlardan Türkan Geçili, çadırda kullandığı yorgan fazla gelince yetkililere geri getirdi.

“Hayat çok zor”

Paylaşmanın değerine dikkat çeken Geçili, ilk başta ağabeylerinin çadırda kendisiyle baş başa kaldığını ancak bir süre sonra ağabeyinin başka yere gittiğini söyledi.

Bunun üzerine Geçili, çadırında çok fazla yorgan olduğunu söyledi. “O gidince yorgan fazlalığı vardı, geri getirdim, ‘başkaları kullansın’ diye düşündüm. Çünkü hayat çok zor. Başkaları da faydalansın.”söz konusu.

Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Geçili, Türkiye’nin bu güçlü süreci atlatacağına inandıklarını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu